Chris Out

Wat is growth hacking?

Bij het woord ‘hacken’ denk je misschien aan schimmige acties op internet. Maar feitelijk betekent het niets anders dan ‘de zwakke plek in het systeem vinden’. Bij growth hacking verbeter je je product of dienst door de zwakke plekken in jouw systeem aan te pakken. Je leert van de fouten die je maakt en past steeds verbeteringen toe. Zo realiseer je substantiële groei voor je bedrijf.  

 

Hacks in de praktijk

In 2014 richtte Chris Out het bedrijf Rockboost op, het eerste growth hacking-bureau van Nederland. Inmiddels heeft Rockboost 20 medewerkers en staat Chris regelmatig op internationale podia om te vertellen over zijn expertise: snelle groei afdwingen. Zijn collega’s komen allemaal uit de praktijk en worden intern opgeleid, zodat ze op termijn zelf ook trainer kunnen worden. Rockboost brengt niet alleen hacks in kaart, maar implementeert ze ook binnen organisaties. Chris: ‘Stel je voor dat een klant het aantal orders wil verdubbelen van 1.000 naar 2.000. Wij zorgen ervoor dat medewerkers tools en hacks gaan toepassen om dit voor elkaar te krijgen.’

 

Growth hacking, #hoedan?

‘Veel bedrijven zijn opgedeeld in silo’s: productontwikkeling, marketing en sales werken apart van elkaar. Daarbij wordt het perspectief van de klant genegeerd. En dat is misschien wel de grootste fout die een organisatie kan maken,’ zegt Chris. ‘Groei begint bij een extreem goed product, waarvan je de prestaties continu meet en verbetert. Nieuwe technieken, zoals marketing automation, ondersteunen dit en helpen je de juiste doelgroepen te bereiken. Oude marketing is passé; grote campagnes ontwikkelen en dan maar zien wat het oplevert, is niet meer van deze tijd. Meten is het devies!’

Ook leren growth hacken? Schrijf je in voor de tweedaagse opleiding Growth hacking, of Growth hacking in a day.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events