Cursus Adobe Muse - Webdesign Adobe Authorized Training Center

naar webdesign overzicht pagina

Leer de ruime basis van Adobe Muse. Dit programma maakt het ontwerpen en realiseren van kleine tot middelgrote websites een stuk eenvoudiger.

Omdat het programma sterk doet denken aan de vriendelijke werkwijze en interface van Adobe InDesign, spreekt Muse grafisch ontwerpers sterk aan. De software gaat ook heel handig om met de principes van modern webdesign, zonder dat je lastig wordt gevallen met HTML-taal, technische scripts en allerlei andere programmeer-codes.

Binnen Muse werk je via een structurele aanpak aan de lay-out van meerdere pagina's en het opmaken van diverse tekstuele elementen, net zoals bij een print-publicatie.
Daarom werk je met stramienpagina's en tekststijlen, zodat je snel en overzichtelijk een goede visuele samenhang tussen pagina's en teksten realiseert. Daarnaast biedt Muse ook typische web-elementen, zogenaamde "widgets" voor functies zoals navigatiemenu's, fotogalerijen, contactformulieren, etc.

Muse is overigens méér dan alleen de software; je krijgt er ook gratis diensten bij, zoals een meer dan ruime keuze aan webfonts (via Typekit), formulierverwerking en hosting-ruimte en -rapportages (via Adobe Business Catalyst)

Adobe_Authorized_Training_Center_badge

Programma van de cursus Adobe Muse - Webdesign

  • Inleiding over websites en Muse
  • Opzet voor oefen-website bepalen
  • Stramienen en pagina’s aanmaken
  • Teksten en beelden plaatsen
  • Koppelingen en navigaties maken
  • Werken met tekst (stijlen, Typekit)
  • Overige (interactieve) elementen
  • Website testen en online plaatsen

Voor wie is de cursus Adobe Muse - Webdesign bedoeld?

Omdat het programma zo vriendelijk werkt, kan vrijwel iedereen ermee aan de slag. Ontwerpers die met Adobe InDesign werken of nog andere grafische software kennen, hebben daarbij zelfs een streepje vóór. Adobe Muse is daarmee vooral geschikt voor iedereen die zonder kennis van code een fraai vormgegeven, moderne website wil ontwerpen en bouwen, zoals grafisch vormgevers, DTP-ers, marketing professionals, bloggers, redacteuren en communicatie-professionals.

Ervaring met grafische software zoals InDesign en Photoshop of Illustrator is een pre. Ervaring met HTML of andere webdesign-software is beslist níet vereist.

Hoe bereid ik me voor?

Omdat het programma zelf weinig teken-tools biedt, moeten veel beeldelementen vanuit andere programma’s worden aangereikt (zoals Photoshop, Illustrator, etc.) Kennis van deze programma’s is niet vereist, maar wel een pre. Voor het aanmaken en plaatsen van HTML-animaties is het eveneens nieuwe Adobe Edge Animate uiterst geschikt.

Muse is onderdeel van Adobe Creative Cloud en ook als apart abonnement beschikbaar, maar niet als los programma te koop (vanwege de bijgeleverde diensten).

Welke software heb ik nodig?

De software zelf bevat vele verwijzingen naar digitale hulpmiddelen (stap-voor-stap lessen met voorbeelden, AdobeTV, online Help-manual, forum, etc.)

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events