Cursus Overview Webdesign

De Cursus Overview Webdesign is de perfecte training om je te oriënteren. Het is de absolute aanrader voor iedereen die een website wil maken of laten bouwen.

De laatste technieken
Binnen 1 dag biedt de Cursus Overview Webdesign een goede start op het gebied van het ontwerpen van websites, zowel voor de ‘traditionele’ desktop pc als voor mobiele devices waardoor je dus meer leert over webdesign voor verschillende schermen. De laatste ontwikkelingen komen langs, net als de belangrijkste technieken en tools waarmee de moderne websites ontworpen en gebouwd worden.

Internetstrategie
Een goede website bereik je niet door het kiezen van een mooi Wordpress template. Je begint met een gedegen plan. Wat wil je bereiken met de site. Elke website heeft een doelstelling. Meestal meerdere. Toch kun je op sommige sites niets doen. Tijdens deze cursus leer je websites maken die aanzetten tot actie.

Kruip in de huid van je klant
De valkuil is dat je je eigen bedrijf te goed kent. Je verkoopt een product of levert een dienst en verwacht dat de klant het allemaal snapt. Je gebruikt termen en woorden die in je eigen bedrijf voor iedereen zo duidelijk zijn. Je kunt je niet voorstellen dat je klanten deze woorden niet gebruiken. In deze Webdesign cursus krijg je technieken aangeboden om je doelgroep zo goed mogelijk te begrijpen.

Verbeter je conversie
Met conversie bedoelen we het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat. De transactie kan bijvoorbeeld een aankoop zijn bij een webshop of het afsluiten van een abonnement. Door middel van overtuigingstechnieken en een gebruiksvriendelijke website leer je jouw site zo optimaliseren wat jouw bezoekers verleidt tot een transactie.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
We willen allemaal graag goed gevonden worden in Google. Het beste is om een goed vindbare site te creëren direct bij de opbouw van je nieuwe site. Ook op SEO gebied krijg je veel tips mee.

Webdesign van A tot Z
Alle webdesign stappen van begin tot einde komen aanbod. Ook leer je welke webdesign specialisten tijdens welke fases belangrijk zijn. Een website wordt al lang niet meer gemaakt met enkel een webdesigner en een programmeur. Het is erg handig om te weten welke mensen je nodig hebt voor het maken van je site. Leer welk vakgebied van Webdesign jou echt aanspreekt, zodat je kunt specialiseren in datgene waar je passie ligt.

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus Overview Webdesign

College 1:

 • Een overzicht van de tools en software zoals Adobe Dreamweaver
 • Analyses van websites, wat werkt wel of juist niet?
 • Technieken zoals HTML(5), CSS, Javascript
 • De rol van mobiele devices bij het ontwerp (Responsive Design)
 • Structuurschema
 • Zoekmachine optimalisatie

College 2:

 • Usability
 • Overtuigingstechnieken
 • Wireframes
 • Interface-design
 • Navigatiestructuren
 • Content en vormgeving van websites
 • Sitebeheer en beveiliging
 • Testen
 • Belangrijke do's en dont's

Voor wie is de cursus Overview Webdesign bedoeld?

Voor iedereen die zich wil oriënteren in de mogelijkheden van webdesign. Deze Cursus Overview Webdesign is zeer geschikt voor grafische vormgevers, dtp-ers, marketeers, mediaprofessionals en iedereen die met websites bezig is of een nieuwe site wil (laten) maken.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze Overview Webdesign is geen specifieke voorkennis vereist. Indien het nodig is om je voor te bereiden, zal de docent tijdig contact met je opnemen.

Lesmateriaal bij de cursus Overview Webdesign

Bij de meeste trainingen voorziet de trainer je van lesmateriaal. In PDF formaat voor op je tablet of uitgeprint op verzoek. Deze syllabi zijn gratis. Verder kun je je laptop thuis laten. Wij hebben de nieuwste iMac’s 21 inch voor je klaar staan met alle software geïnstalleerd en met de keuze voor Windows of iOS. Hiervoor brengen wij GEEN extra kosten in rekening.

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
29
mrt
Vr 29 mrt 2019 Vr 29 mrt
Utrecht
525,-
Neem optie
27
jun
Do 27 jun 2019 Nu met 15% Early Bird korting Do 27 jun
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
447,-
Neem optie
26
sep
Do 26 sep 2019 Nu met 15% Early Bird korting Do 26 sep
Amsterdam
Nu met 15% Early Bird korting
447,-
Neem optie
18
dec
Wo 18 dec 2019 Nu met 15% Early Bird korting Wo 18 dec
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
447,-
Neem optie
3
feb
Ma 3 feb 2020 Nu met 15% Early Bird korting Ma  3 feb
Amsterdam, Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
447,-
Neem optie
3
apr
Vr 3 apr 2020 Nu met 15% Early Bird korting Vr  3 apr
Amsterdam
Nu met 15% Early Bird korting
447,-
Neem optie

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Frontend Webdeveloper

Ontwikkel jezelf tot Frontend Webdeveloper met deze opleiding bestaande uit de 3 belangrijkste cursussen: HTML5 CSS3 I & II en Javascript

€1.044,- voordeel

Bekijk opleiding

Interactive Webdesigner

Word in 9 dagen Interactive Designer! Inhoud programma: o.a.Design thinking, Interaction Design & Sketch. Beste prijs/ kwaliteitverhouding van Nederland ✅.

€881,- voordeel

Bekijk opleiding

Frontend Webdesign

Volg de 7-daagse Opleiding Frontend Webdesign met o.a. Adobe XD, Interaction Design, Experience Design & Dreamweaver. Beste Prijs/ Kwaliteit van Ned. ✅.

€665,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events