Cursus Interaction Design

Di 30 mei, di 6 juni 2017
Bekijk alle trainingsdata en locaties
Vanaf €780,– Nu met 20% Early Bird korting
Neem optie

Tijdens de cursus Interaction Design krijg je alles in beeld wat komt kijken bij het opzetten en ontwerpen van een goede gebruikersinterface.

Naast de theorie, waarbij je dieper ingaat op de beginprincipes van interaction design, een stukje geschiedenis en trends, krijg je ook veel direct toepasbare handvatten die je kan gebruiken bij het ontwerpen van een gebruikersinterface voor websites, tablets en mobiele devices.

De tweede dag ga je het geleerde van de eerste dag zelf toepassen in de praktijk, waarbij je aan het eind van de dag een concreet interface ontwerp presenteert.

Interaction Design is een essentieel onderdeel bij het ontwerpen van een website, app of ander digitaal medium. De meeste mensen gebruiken namelijk slechts enkele functies van een website, app of ander digitaal medium. Vaak weten ze niet beter, of vinden ze het snel te ingewikkeld worden. In de toekomst zullen we ons steeds meer omringen met digitale media, dankzij snel mobiel internet, smartphones en tablets.

Mensen moeten een ontwerp gaan gebruiken, maar hoe gaan ze het gebruiken? In aanraking komen met (mobiele) interfaces moet natuurlijk voelen, waarbij de content en de gebruikerservaring centraal moeten blijven staan.

De docenten:

eddy boeveEddy Boeve is een ervaren Interaction specialist die op dagelijkse basis organisaties helpt om hun sites effectief te verbeteren. Dat doet hij o.a. door de psychologie van de consument in de digitale wereld te doorgronden en toe te passen online. Hij doet dat net zo graag voor profit als not-for-profit organisaties, en voor grote als kleine ondernemingen. Eddy Boeve geeft vanuit zijn bureau Booming o.a. advies aan de grootste Internet retailers van Nederland en geeft bij Competence Factory ook de trainingen Conversie Optimalisatie en Persuasive Design.

 

rubenolislagersDe ervaren docent Ruben Olislagers werkt als sinds 1997 als Interaction Designer. Nadat hij zijn docentenbevoegdheid (1e graad) had behaald op de Kunstacademie heeft hij Philips een opleidingstraject doorlopen tot Interaction Designer. Vervolgens heeft hij in dit vakgebied voor diverse bedrijven gewerkt. Vanuit zijn eigen ontwerpbureau Design al dente maakt Ruben Olislagers o.a. Interaction en Visual Designs voor grote en kleine bedrijven. Telkens weer met passie voor het vak waarmee hij de beleving van de gebruiker weet te beïnvloeden om een zo hoog mogelijke conversie te behalen voor zijn opdrachtgevers. Al sinds 2001 geeft Ruben diverse internet trainingen. Voor Competence Factory zijn dat o.a. de Opleiding Webdesign, Usability en de UX-tool Sketch App.

Wat leer je tijdens de cursus Interaction Design

Dag 1

Je leert de beginprincipes van interaction design en de bijbehorende diverse toepassingsgebieden. Eerst gaan we in op een stukje theorie; waar komen we vandaan? Vervolgens duiken we de hedendaagse praktijk in en komen hedendaagse voorbeelden van goed interaction design en interfaces en trends in het vakgebied aan bod.

 • Je leert kritisch te kijken door de ogen van een interaction designer doordat je tools krijgt aangeleverd die je kunt gebruiken in analyses voor nieuwe media toepassingen.
 • Geschiedenis van interface ontwerp: het vakgebied in beweging
 • Nieuwe trends in interface ontwerp op web en mobile (adaptive/responsive design)
 • 4 Soorten online gebruikers
 • Casestudies
 • Best practises van interface ontwerpen
 • 'Huiswerk' opdracht

Dag 2:

We beginnen de dag met presentaties van elkaars ideeën. Vervolgens ga je de theorie van gisteren in de praktijk toepassen.

Je begint met een persona te ontwerpen en van daaruit te komen tot een lijst met functionaliteiten die in je toepassing moeten komen. Tot slot ontwerp je een interface in een paper prototype en ga je deze testen met gebruikers.

 • Navigatie modellen & wireframes
 • Persona’s: de gebruikerservaring voorop
 • Usability tests uitvoeren van je ontwerp

Voor wie is de cursus Interaction Design bedoeld?

Deze cursus Interaction Design is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het opzetten en ontwerpen van een gebruikersinterface voor websites, apps of interactieve publicaties op tablets en smartphones. Hierbij kan het gaan om een app, website en zelfs digitale publicaties. Voor webdesigners, web – en mobile developers en grafisch vormgevers biedt het een stevige basis op het gebied van vormgeving, maar ook voor bijvoorbeeld marketeers die meer inzicht en kennis willen hebben van effectieve gebruiksinterfaces is de training een aanrader.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deze cursus te kunnen volgen. Wel is affiniteit met webdesign, vormgeving of kennis hiervan aan te raden.

Hoe bereid ik me voor?

De trainer neemt via e-mail voor de training contact met je op en zal je specifiek vragen naar je achtergrond en individuele wensen.

Voorbeelden

Bekijk deze inspirerende video's:

Lesmateriaal bij Cursus Interaction Design

Hieronder tref je een lijst met aanbevolen literatuur:
Voorafgaand aan de training krijg je de literatuurlijst bij de training toegestuurd, net als relevante links en kleine opdrachten.

Hieronder tref je een lijst met aanbevolen literatuur:

 • Don’t Make Me Think & Rocket Surgery Made Easy (The Do-it-yourself Guide to Finding and Fixing Usability Problems) van Steve Krug
 • Designing interactions, Bill Moggridge (http://4ourth.com/wiki)
 • Designing mobile interfaces, Oreilly, Steven Hoober
 • Designing interfaces, Jenifer Tidwell (http://designinginterfaces.com/patterns/)
 • Users not customers, Aaron Shapiro
 • Labyrinths, the art of Interactive writing and design, Domenic Stansberry
 • The Design of Everyday Things, Donald Norman

Deze literatuur wordt niet meegeleverd maar kun je als voorbereiding raadplegen. Bij deze training geeft de trainer toegang tot een website met veel extra achtergrond informatie in de vorm van tools, e-books en links naar vrij toegankelijke bronnen. Deze zijn gratis. Verder kun je je laptop thuis laten. Wij hebben de nieuwste iMac’s 21 inch voor je klaar staan met alle software geïnstalleerd en met de keuze voor Windows of iOS. Hiervoor brengen wij GEEN extra kosten in rekening.

Voor de oefeningen is een smartphone of tablet wel handig (maar niet noodzakelijk, één per groep is voldoende).

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
30
mei
Di 30 mei, di 6 juni 2017 Di 30, di  6 jun
Rotterdam, Utrecht
€975,–
Neem optie
14
jun
Wo 14, wo 21 juni 2017 Wo 14, wo 21 jun
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€975,–
Neem optie
21
jul
Vr 21, vr 28 juli 2017
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€975,–
Neem optie
16
aug
Wo 16, wo 23 augustus 2017
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€975,–
Neem optie
11
sep
Ma 11, ma 18 september 2017
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€780,–
Neem optie
20
okt
Vr 20, vr 27 oktober 2017
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€780,–
Neem optie
16
nov
Do 16, do 23 november 2017
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
€780,–
Neem optie

Opleidingsvoordeel

Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Opleiding Online Concept & Campagne

Goede ideeën zijn er genoeg. Maar hoe ontwikkel je je idee uit tot een succesvol concept of een goedlopende online campagne?

€401,– voordeel

Meer informatie

Opleiding Digital Publishing

Maak eigen pubs en eBooks voor bijvoorbeeld de iPad, andere tablets of de Kindle eReaders

€183,– voordeel

Meer informatie

Opleiding Digital Publishing Expert

Wordt Digital Publishing Expert en volg alle belangrijke trainingen

€913,– voordeel

Meer informatie

Opleiding User Experience (UX) 

Een voordelige keuze 5 dagen top UX trainingen door top trainers verzorgd voor slechts € 415,- per dag.

€415,– voordeel

Meer informatie

Opleiding Webdesign

Bouw een website met mooi design zonder ingewikkelde HTML codes

€371,– voordeel

Meer informatie

Opleiding Webdesign Professional

Leer hoe je een gebruiksvriendelijke website opzet met HTML en beeld op je website bewerkt

€352,– voordeel

Meer informatie

Opleiding Frontend Webdeveloper Expert

Ontwikkel jezelf tot Frontend Webdeveloper Expert naast de 3 belangrijkste cursussen: HTML5 CSS3 I & II en Javascript volg je ook Interaction Design

€881,– voordeel

Meer informatie

Gerelateerde trainingen

Waarom
Competence Factory?

 • Kleine groepen
 • De beste trainers met praktijkachtergrond
 • 6 x per jaar gratis deelname aan de Inspiration Factory
 • Kosteloos intake-adviesgesprek
 • Mogelijkheid tot persoonlijke coaching
 • Beste prijs/kwaliteit van Nederland
 • Geen verborgen kosten
Meer over ons