Video is een van de effectiefste communicatiemiddelen van onze tijd. Niet voor niets zien we een explosie aan videocontent op bedrijfswebsites en social mediaplatforms als LinkedIn. Recentelijk heeft LinkedIn zijn focus op video-inhoud versterkt met nieuwe functies zoals de Video Tab en Videos For You-sectie. Maar wat betekent dit voor je bedrijf? Hoe benut je deze ontwikkelingen, om nog beter met je doelgroep te connecten? Ontdek hoe vloggen jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt, en hoe je LinkedIn slim inzet.
1. Visuele communicatie: snel en effectief
Video blijft qua impact ongeëvenaard. We verwerken visuele informatie razendsnel – tot zestigduizend keer sneller dan tekst. Bovendien onthouden we tachtig procent van wat we zien, en slechts twintig procent van wat we lezen.
Met de introductie van de Video Tab toont LinkedIn gebruikers een verticale feed met korte video’s. Dit format lijkt op TikTok en Instagram Reels, en maakt het eenvoudig om snel door relevante content te scrollen en te reageren. Voor bedrijven betekent dit dat je video’s niet alleen zichtbaar zijn, maar ook meteen betrokkenheid kunnen genereren.
2. LinkedIns nieuwe features
Naast de Video Tab heeft LinkedIn de Videos For You-sectie gelanceerd. Hier krijg je als gebruiker video’s aanbevolen, op basis van je interesses en activiteiten. Zie de nieuwe button rechtsonder in de app: video.
Dit betekent een eindeloze rits relevante, korte video’s die automatisch afspelen. Dit biedt bedrijven een unieke kans: als je video interessant genoeg is, blijf je langer in beeld en vergroot je jouw bereik.
Praktische tip: maak video’s die aansluiten bij de professionele interesses van je doelgroep. Gebruik bijvoorbeeld storytelling om te laten zien hoe jouw product of dienst een probleem oplost. Een inspirerend klantverhaal doet het hier vooral goed!
3. Storytelling: de basis van impactvolle video’s
De kracht van storytelling is tijdloos. Een goed verhaal maakt complexe informatie toegankelijk en boeiend. Stel je voor: een start-up die via een korte video laat zien hoe hun tool bedrijven helpt efficiënter te werken. Dit soort content maakt indruk en nodigt uit tot interactie.
4. Focus op authenticiteit en doelgroep
Vloggen draait om echtheid en verbinding. Laat klanten, medewerkers of experts aan het woord en focus op onderwerpen die je doelgroep raken.
Tip: gebruik de LinkedIn Video Tab om feedback en interactie te stimuleren. Stel een vraag of eindig je video met een call-to-action, zoals: ‘Deel je ervaring met ons in de comments!”
5. Keep it simple
Je hebt geen dure camera’s nodig om te profiteren van de nieuwe videofuncties van LinkedIn. Met je telefoon kom je al een heel eind. Experimenteer met invalshoeken, composities en licht om jouw video’s visueel aantrekkelijk te maken. Overweeg een goedkoop statief met een smartphone klem om stabiele shots te maken.
Conclusie
De kracht van video zit in visuele impact, storytelling en authenticiteit. Met de nieuwe videofuncties van LinkedIn kun je jouw contentstrategie naar een hoger niveau tillen – of je nu inspirerende verhalen deelt, een kijkje achter de schermen biedt, of praktische tips geeft. Begin vandaag nog en ontdek hoe video je bedrijf kan transformeren.